Pečicí plech s vnitřní nepřilnavou vrstvou vyroben z uhlíkové oceli využijete k pečení slaných a sladkých koláčů, cukroví, perníčků a jiných moučníků.
Popis
Plech s vnitřní nepřilnavou vrstvou vyroben z uhlíkové oceli využijete k pečení masa, zapékání zeleniny, těstovin i k přípravě litých moučníků nebo kynutých buchet.
Není třeba používat pečicí papír, plech stačí lehce vymazat nebo vystříkat sprejem na pečení, upečené dobroty snadno z plechu sundáte.
Lze jej mýt v myčce nádobí, při větším připečení, např. pokud vyteče náplň z jablečného štrúdlu, což se někdy stává, stačí plech odmočit. Doporučujeme používat dřevěné, nylonové nebo silikonové náčiní, aby nedošlo k poškození teflonové vrstvy.
Více informací
Piere Lamartlamart
Francie je svým kulinářstvím proslulá a nachází se v ní bezpočet hospůdek, z nichž vzešla kuchařská elita a pozoruhodné množství michelinských hvězd.
Uprostřed jedné z proslulých oblastí Bretagne, na úrodném pobřeží Atlantského oceánu, najdete malou rodinnou restauraci, kde za svého života působil šéfkuchař Piere Lamart. Dobrosrdečný, usměvavý frantík, který byl srdcem a duší malé rodinné brasserie a pro všechny v okolí byl typický pro svou neodmyslitelnou pruhovanou zástěru, jež každý den oblékal přes svůj kuchařský rondon.
Celé jeho tajemství spočívalo v pohostinnosti, přístupu ke svým zákazníkům a radosti, jež se promítala do všeho, co dělal. Řada kuchyňského nádobí Lamart by Piere Lamart byla inspirována zkušenostmi a hravým přístupem k vaření tohoto jedinečného kuchařského profesionála.
DUŠAN STÁDNÍK (kreativní šéfkuchař)
Pro přípravu kvalitního jídla a nápojů nestačí použít jen vynikající suroviny, ale důležité jsou i spotřebiče a nádobí,na kterých se potraviny připravují.Je důležité, aby vše bylo kvalitní a v symbióze – to, co jíte a na čem to připravujete, říká Dušan Stádník, šéfkuchař a lektor gastronomie s dlouholetými zkušenostmi ze zahraničí i z Čech, specialista na českou a regionální gastronomii.