Trend návratu k původním, léty vyzkoušeným materiálům, se projevuje i v oblasti gastronomie a domácího vaření. S tím přichází i obliba litinového nádobí.
Popis
Lamart LT1070
Litinové nádobí – vysoká kvalita, stálý, tvrdý neměnný materiál, barvitelný
Vnitřní a vnější vrstva odolává odření a praskání
Odolnost vůči vysokým teplotám do 280°C
Kvalitní litina s nepřilnavou vrstvou spojuje nízkou adhezi s vysokou mechanickou a chemickou odolností nádobí
Vnitřní vrstva vroubkovaných nebo tvarově upravených dnech umožňuje vaření s nízkým obsahem tuku a zajišťuje nelepení a přichytávání potravin
Velkoformátové rukojeti zajišťují rovnoměrné rozložení hmotnosti a bezpečné uchopení
I přes svou váhu litinové nádobí dosahuje nejlepších možných vlastností tepelné vodivosti a akumulace
Snadná údržba a čištění
Technická specifikace
Materiál: litina
Barva černá
Rozměr: pr. 25,2 cm
Vhodné na všechny typy ploten včetně indukčních.
Více informací
Piere Lamartlamart
Francie je svým kulinářstvím proslulá a nachází se v ní bezpočet hospůdek, z nichž vzešla kuchařská elita a pozoruhodné množství michelinských hvězd.
Uprostřed jedné z proslulých oblastí Bretagne, na úrodném pobřeží Atlantského oceánu, najdete malou rodinnou restauraci, kde za svého života působil šéfkuchař Piere Lamart. Dobrosrdečný, usměvavý frantík, který byl srdcem a duší malé rodinné brasserie a pro všechny v okolí byl typický pro svou neodmyslitelnou pruhovanou zástěru, jež každý den oblékal přes svůj kuchařský rondon.
Celé jeho tajemství spočívalo v pohostinnosti, přístupu ke svým zákazníkům a radosti, jež se promítala do všeho, co dělal. Řada kuchyňského nádobí Lamart by Piere Lamart byla inspirována zkušenostmi a hravým přístupem k vaření tohoto jedinečného kuchařského profesionála.
DUŠAN STÁDNÍK (kreativní šéfkuchař)
Pro přípravu kvalitního jídla a nápojů nestačí použít jen vynikající suroviny, ale důležité jsou i spotřebiče a nádobí,na kterých se potraviny připravují.Je důležité, aby vše bylo kvalitní a v symbióze – to, co jíte a na čem to připravujete, říká Dušan Stádník, šéfkuchař a lektor gastronomie s dlouholetými zkušenostmi ze zahraničí i z Čech, specialista na českou a regionální gastronomii.