Objednací kód: 9780565,Part No.: 41006989,Záruka spotřebitel/ostatní: 24 měsíců / 24 měsíců
Oracle™ vytváří kvalitní kávu, která chutná jako ve vaší oblíbené kavárně. Systém Oracle™ má automatické mletí kávy, dávkování a její tempování.
Automatizuje tak nejtěžší části ruční přípravy kvalitního a výborného espressa.
Můžete extrahovat espresso a připravovat mléko současně, což vám umožní připravit vaše oblíbené latté nebo cappucino během pár minut v kvalitě vaší oblíbené špičkové kavárny.
Dokonalý šálek kávy vyžaduje, správně ošetřenou a správně namletou kávu přesnou teplotu a správný tlak, a to v průběhu celé doby extrakce. Srdcem profesionální espressa the Oracle je topný systém se dvěma nerezovými ohřívači vody. Samostatný ohřívač vody pro přípravu espressa s přesností +/- 1 °C a samostatný ohřívač vody pro tvorbu páry, které zajišťuje stálý výdej páry v okamžiku. Můžete tak současně připravovat espresso při optimální teplotě s dosažením maximální chuti a pěnit mléko. Navíc je spařovací hlava vybavena topným tělesem, který zajišťuje, že od začátku do konce extrakce kávy, nebude v celém systému kolísat teplota. Integrovaný kónický mlýnek s kovovými kameny automaticky namele, dávkuje a utempuje 22 gramů kávy pro dvojnásobnou explozi chuti.
Téměř všechny profesionální přístroje na přípravu kávy jsou standardně vybaveny přetlakovým ventilem. Catler profesionální espresso the Oracle není výjimkou. Tento plně komerční prvek vymezuje maximální tlak, a to v průběhu celé extrakce. Tím zabraňuje možné hořkosti kávy, která se může objevit právě díky chybějícímu přetlakovému ventilu, kdy dojde ke spálení kávy ve filtru. Druhou funkcí přetlakového ventilu je tzv. nízkotlaké předspaření. Díky této funkci dochází k postupnému zvyšování tlaku, který se tak rovnoměrně rozprostře po povrchu kávy ve filtru, aby byla zajištěna maximálně rovnoměrná extrakce kávy.
Dokonalý šálek kávy je výsledkem dokonalé kombinace několika vstupních faktorů – čerstvé mleté kávy, správně upěchované kávy, správného tlaku, předehřátého šálku a v neposlední řadě i teploty vody. Kolísáním teploty během extrakce dochází ke ztrátě pěny a výsledná káva ztrácí svou krásnou kávovou barvu během několika vteřin. Profesionální espresso the Oracle přichází s inovativní technologií kontroly teploty v průběhu celé extrakce. Elektronický PID systém zaznamenává teplotu v průběhu celé doby extrakce, vyrovnává kolísání teploty a zajišťuje stabilitu teploty během celého procesu.
Sage BES980 patří ke špičce ve své kategorii, a to i díky speciálně navrženým funkcím. Jednoduše a rychle si tak můžete upravit teplotu extrahované kávy, tlak před spaření a i dobu extrakce kávy. Také můžete nastavit hrubost mletí, nebo teplotu mléka. Díky Ovládacímu ventilu s přepadem (OPV) přístroj zamezí maximálnímu přetlaku během extrakce, což zabraňuje vzniku hořkých příchutí ve vaší kávě. Přístroj také má opravdový nízkotlaký předinfuzní systém, který postupně zvyšuje tlak pro rovnoměrnou extrakci kávy.