KEN HOM Excellence Bambusový pařník 20 cm, 2 patra
Objednací kód: 9919492,Part No.: KH506,Záruka spotřebitel/ostatní: 24 měsíců / 24 měsíců
Je nám líto,
ale tento produkt je beznadějně vyprodán a nebo je pouze dostupný jako dárek k vybranému výrobku. Vyberte si, prosím, ze související nabídky níže.
Popis
Tradiční sítka, vyrobená z přírodního bambusu, jsou ideální pro vaření široké škály surovin jedním z nejzdravějších možných způsobů, a to v páře. Díky svému tvaru a průměru jsou vhodné pro použití se všemi woky Ken Hom, ale stejně dobře fungují s řadou dalších pánví.
Dvoupatrové provedení umožňuje vařit více ingrediencí najednou. Stohovatelný design také znamená, že můžete na jednom woku vařit různé ingredience v různých časech,
roštová základna každé napařovací misky umožňuje, aby pára pronikla a cirkulovala až na samý vrchol napařovače, což zajišťuje dokonalé vaření všech pokrmů s minimální ztrátou živin. Bambusový pařák je možné využít i pro přímé servírování ke stolu,
díky poutku lze víko kdykoliv snadno sejmout.
Bambusové napařovací misky Ken Hom Excellence jsou skvělým řešením pro zdravou přípravu kompletního jídla a pro 4 osoby, bez vody i bez oleje. Jednoduše naplňte wok vroucí vodou, dokud téměř nedosáhne úrovně spodního košíčku, položte jídlo
přímo do misek pařníku nebo je nejprve vyložte pečicím papírem a pak teprve vložte potraviny, přiklopte víko. Spodní misku naplňte přísadami, jejichž vaření bude trvat déle. Pravidelně kontrolujte, zda wok nevaří na sucho. Roštová základna každé vrstvy umožňuje
páře pronikat a cirkulovat až na samý vrchol, což zajišťuje dokonalé vaření jídla s minimální ztrátou živin. Stohovatelná konstrukce umožňuje používat oba nebo jen jeden koš najednou podle toho, co a kolik toho chcete napařovat.
Technické specifikace:
průměr: 20 cm
výška: 15 cm
váha: 0,402 kg
Doporučení pro údržbu:
Napařovací sítka není vhodné mýt v myčce nádobí. Myjte je ručně horkou vodou a jemným, neagresivním mycím prostředkem, pokud je to nutné. Nakonec důkladně osušte čistou utěrkou.
Zaujaly vás bambusové napařovací misky Ken Hom Excellence? Podívejte se ještě na wok pánve stejné řady.
Více informací
Světově uznávaná autorita a odborník na asijskou kuchyni pochází z velmi skromných poměrů. Narodil se v roce 1949 v Tusconu v Arizoně čínským emigrantům, otec však brzy po narození syna zemřel a ovdovělá maminka byla nucena se přestěhovat do Chicaga, kde měla příbuzné.
Žili ve velké bídě, ale díky rodinné podpoře a faktu, že maminka byla skvělá kuchařka, která dokázala uvařit vynikající jídlo z pár surovin, nikdy netrpěl hlady. V 11 letech už však při škole vypomáhal v restauraci svého strýce, shodou náhod v tehdy jedné z nejlepších a nejvíce prosperujících
restaurací v Čínské čtvrti. Ve 20 letech, v roce 1969, odešel studovat na univerzitu v Berkeley v Kalifornii dějiny umění a francouzskou historii. Na školu si vydělával kuchařskými kurzy, které pořádal o víkendech u sebe doma. Poskytoval také catering privátním klientům. Nejdříve se zaměřoval
na italskou kuchyni, až později na svou rodnou, tedy čínskou kuchyni, která zdaleka nebyla tak známa, jako dnes. Při tom mu došlo, že gastronomie bude nadále hlavní oblastí, které se chce dále věnovat. V roce 1977 jej oslovila nově otevíraná škola pro profesionální kuchaře v
San Franciscu – Kalifornská kulinární akademie, aby se stal jejich lektorem. Později procestoval Francii a Itálii, kde poznával kulinární taje těchto zemí.
Jeho kariéru ambasadora čínského kulinárního umění a kultury stolování nastartovalo vydání první knihy – kuchařka s názvem Čínské kuchařské techniky vyšla v roce 1981 a reakcí na ní, kromě vysoce pozitivních čtenářských ohlasů, byl i velký profilový článek v New York Times.
Štěstena se na něj usmála podruhé, když právě v New Yorku potkal o rok později známou indickou herečku Madhur Jaffrey, propagující v televizi svou národní kuchyni. Ta právě Kena Homa doporučila vedení BBC TV jako nejvhodnější osobu pro pořad o originální čínské kuchyni.
A tak v roce 1983 spatřil světlo světa nejen pořad Ken Hom´s Chinese Cookery, který se stal brzy hitem a dočkal se do dnešních dnů pěti televizních sérií, ale i stejnojmenná kniha, která je dodnes mnohými považována za bibli čínské kuchyně. Od té doby jej Osud začal odměňovat za strádání
v dětství.
Od svého prvního úspěchu vydal dalších 36 kuchařek, věnujících se nejen čínské, ale i thajské, vietnamské, korejské, kambodžské, malajské a dokonce i francouzské kuchyni, speciálně popularizaci přípravy jídel z černých lanýžů. Natočil mnoho televizních pořadů, propagujících asijské
kulinární umění a například pětidílný dokument korejské televize o původu tradičních asijských nudlí nazvaný The Noodle Road, jehož je autorem, se prodal do 25 zemí světa a získal několik prestižních cen. Vařil mnoha světovým celebritám a osobnostem ze světa politiky či businessu,
na seznamu lze najít jména jako Elton John, Tina Turner, Rowan Atkinson nebo Miloš Forman, stejně tak jako Julia Child, Kate Moss, David Beckham, Sir Alex Ferguson nebo Cherie a Tony Blairovi.